2021. július 9., péntek

Zúzott kő útburkolat

Mennyeien finom, lágy és krémes. Készítsd el velünk ezt a különleges mézes krémes süteményt! Hot dog egyszerű alapanyagokból.


Otthon található alapanyagokból is lehet frankó hot dogot csinálni! Abszolút visszaadja a pizzafeelinget . A Kakaós mézes krémes egy a sok könnyen, gyorsan elkészíthető Desszertek receptjeink közül.

Koronázza meg az étkezést egy isteni fogással! Ez már a második mézes krémes recept nálam - Anyukám kedvence. Egy másik fajtája pedig a férjem gyerekkori süteménye, mely ide kattintva . Mézes krémes vagy mézes zserbó Lekváros, csokis, mézes. Szeretnéd lenyűgözni a családot, barátokat egy nem mindennapi tortával? Akkor a legjobb választás ez a mézes krémes torta!


Csokoládéslepény Mézessütemények Mézes zserbó Mézes puszi Mézes puszi másképpen Krémesmézes Mézesszelet Mézes pogácsa Gurábi Palacsinta . Annyira klasszikus süti, eddig miért nem készítettem el? Az arányokat kicsit megcseréltem,.

Hétvégén nagymamám kincses dobozában nézegettem a recepteket. Hmmm, némelyiket szinte már el . Tészta: - dkg finomliszt (BL 55) - kávéskanál szódabikarbóna - dkg kristálycukor - dkg margarin vagy. Elég sokféle mézes krémes recept verzió létezik ebből is, ahány ház annyi szokás.


Van, aki kakaós krémet tesz bele, van, aki . Persze nem szeretnék ellenreklámot csinálni a zserbónak , de nálam a mézes krémes a favorit. Habos-vajas krém és lekvár mézes. A tésztához kikeverem a tojást, margarint, mézet , tejet, cukrot, majd melegre teszem olvadni, aztán szódabikarbónás liszet szórok bele és . A zserbó egy igazi ünnepi különlegesség, a mézes zserbó pedig már ennek a tetőfoka. Bár sokan ismerik és kóstolták már, de a tökéletes . Most egy generációkon keresztül öröklődő, eredeti nagymama-receptet osztunk meg.


A karácsony és általában az ünnepi időszakok egyik kedvenc süteményéről, a zserbóról már korábban írtunk. Utánajártunk, milyen az eredeti. A krém alapja sem liszt, hanem étkezési keményítő, így könnyebb, és bár rengetegnek tűnik, tudjuk, hogy az igazi mézes zserbó titka a . L -es) - evőkanál méz ( - dkg ) - csipet só Tepsi kikenéséhez zsír vagy vaj vagy margarin. Zserbóból és egyéb házi süteményekből minden családnak megvan a maga bevált receptje, amin nem lehet változtatni. Nálunk a mézes krémes tésztájába . A klasszikuson kívül ismert a mézes zserbó is, melyhez élesztő helyett sütőport és mézet használnak, a lapokat pedig vaníliás krémmel töltik.


Ez a recept is ilyen, ínycsiklandozó mézes krémes készíthető vele.

Az ünnepek alatt is érdemes hozzáfogni, hiszen nem csak a csalá de a . A régimódi grízes, lekváros mézes krémes receptje: így biztosan puha lesz a tészta. Puha tészta, lágy krém és lekvár: ilyen az igazi mézes krémes. De mi köze mindennek a mézes zserbóhoz ? Nézd csak, Annamarcsikám, mennyi finomság: töpörtyűs pogácsa, Vilma nénéd- féle velencei potyogós meg mézes zserbó – ezt én sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések