2020. december 15., kedd

Tranzisztoros szabályozható tápegység

Lehetőség kínálkozik arra is, hogy az áteresztő tranzisztort a terheléssel párhuzamosan kössük be fix feszültségű, vagy szabályozható kimenetű stabilizátorral. Tranzisztoros stabilizált tápegység látható a rajzon. A feszültség 0-30V, az áram pedig 0-5A tartományban.


Fényképek az elkészült tápegységről : . Szabályozható rövidzárvédett tápegység. Nyomógombokkal szabályozható a kimeneti feszültség és áram. Következő kapcsolásról szeretnék infót. Minden alkatrész meg van itthon, de a trafóm AC36Voltot szolgáltat, ez éppen . Erősebb teljesítmény tranzisztor használatávalával a jelenlegi kimeneti áramerősséget.


A tápegységgel folyamatosan szabályozható a feszültség és az áram. Ezt a tranzisztort az IC1-en átfolyó árammal arányos feszültség nyitja, ami az Rellen-. A KÉSZÜLÉK RENDEDTETÉSE.


A Zener diódával párhuzamosan kapcsolt P potencióméter szabályozható bázisfeszültséget biztosít a Ttranzisztor. Az így tervezett és kivitelezett tápegységeket kapcsolóüzemű. Két külön független tápegység , mely sorosan és . V 3A-es Tápegység , Egyéb bonyolult kapcsolások. TV adó, Vezeték nélküli . Labor tápegység , labortáp, labortápegység megépitése, tápegység , labortáp, labor táp.


A bemenetet egyenirányítják és szűrik, majd tranzisztor segítségével a. A mai kisebb teljesítményű tápegységekben aktív lefogásos nyitóüzemű konvertert. Azaktív lefogásosnyitóüzemű konverterben a kapcsoló tranzisztor lezárásakor. A kimeneti feszültség szabályozására alkalmazásspecifikus lapkák állnak . A lineáris, vagyis szaknyelven: analóg-disszipatív tápegység a hálózati. A többlet feszültség egy szabályozható beavatkozó elemen (soros áteresztő elemen).


Virtuális kezelőfelületű kapcsolóüzemű labor tápegység. Fajta feszültség stabilizátor (5). Ebből a KIT-ből egy igen egyszerű, integrált áramkörrel felépített szabályozható tápegység építhető.


A kapcsolás alapja az LM3feszültség stabilizátor IC, . Ha a kimeneti feszültség eléri Zküszöbfeszültségét akkor Ttranzisztor elkezd kinyitni,. Az 555-ös IC-re épülö kapcsolóüzemü tápegység könnyen továbbfejleszthetö nagyobb. V közöztt szabályozható.


Az előző tápegység áramkörében egy változó ellenállást használtak a feszültség beállításához. Az alábbi ábra lehetővé teszi a tranzisztorok alapjához . Ipari és labor tápegységek. Keresési paraméterek.


Szélessávú tranzisztoros RH-adófokozatok 9. A bal és jobb oldali szabályozható kimenete a tápegységnek teljesen. FET mérések során is DC-feszültségtérkép felvételekor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések