2016. december 26., hétfő

Egyenlő szárú háromszög kerületének kiszámítása

Adjuk meg a területének lehető legnagyobb értékét. Mivel adott alapok esetén a szárak felcserélésével kapott két trapéz. A másik út volt, hogy a trapézból két derékszögű háromszöget levágva a trapéz magasságát. Mivel a párhuzamos ábra területe megegyezik az alap magasság szorzatával, a háromszög területe ennek a terméknek a felével egyenlő.


Határozzuk meg a kör sugarának hosszát! A háromszög területét kiszámító program szerkezeti diagramja. Változók definiálása alap , magassag , terulet : matematikai (szám) típusok.


Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Igazol hogy M az ABC háromszög magasság - pontja! OCD háromszög területe pedig az OEG háromszög te- rületének . Alfejezet: Egyszerű síkidomok kerülete és területe. CíSzabályos háromszög.


Kerület és terület alapok. Az egyenlő szárú háromszög. Háromszög magassága fordítása a magyar - angol szótárban, a Glosbe ingyenes. Ekkor két (egybevágó) derékszögű háromszög jön létre. A hosszúság és a magasság háromszög területének képlete.


Maga a képlet (az alap magasságának fele) a következő: ahol A az adott . A tükrözés miatt a hatszög területe a háromszög területének kétszerese. Az alaphoz tartozó magasság felezi az alapot. A megoldáshoz az MNP háromszög és az MN alap magasságának és a PO. Mivel egy tetszőleges háromszög területe.


Az ABC háromszög terület képlete. Az a hosszúságú, egyenlő oldalú háromszög területe. Tehát a trapéz területét felező, az alapokkal párhuzamos szakasz hossza az alapok. Tehát meg kell adni az egyenlő oldalú háromszög magasságának , középértékének és felezőjének . Ha tudnia kell egy egyenlő szélességű háromszög területét , akkor ketté kell osztania az alap és magasság szorzatát.


Példa: háromszög területe 2. Minden oldalhoz tartozik egy magasság , ezért a háromszög területe : ( alap szorozva a hozzátartozó magassággal ) osztva. Egy háromszög magasságvonalán a háromszög egyik csúcsából a szemközti oldal egyenesére. Previous Egybevágósági alapesetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések