2017. május 25., csütörtök

Letört muskátli

Letört egy nagy hajtás a futómuskátlimról, ami tele volt új bimbókkal. Rendkívül jól mutat a falusi házak kertjeiben, ablakaiban és a városi . A nagy viharok megtépázzák a muskátlit és sokszor előfordul, hogy nagy hajtásokat törnek le a leomló virágzuhatagból. Hogy dugványozzam a muskátlit ? Szépségét csak fokozza, ha olykor . Egyre kedveltebb a klasszikus muskátli. Bár nagyüzemi szaporítása magról történik, házilag dugványozással szaporítjuk.


Mindig muskátliknak készült földbe ültessük a palántákat. Nagyon alaposan mossuk át a növény részeit, nem baj, ha letörik egy-két . A futómuskátlik – tudományos nevükön Pelargonium peltatum – igen divatos. Ha ültetésük közben virágjuk, bimbójuk vagy hajtásrészük letört , ezeket. Az ültetéshez használjunk perlit és tőzeg vagy tőzegpótló keverékét, vagy használhatunk kész muskátli ültetőkeveréket is. Muskátli gondozása, fajtái.


Kerti muskátli (pelargonium x zonale). Az ültetés közben esetleg letört leveleket, virágokat mindenféleképpen el kell távolítani. Ezen még én is meglepődtem, . Dél-Afrikából érkeztek. A muskátlik már a 18.


Olyan sikerélményt jelent a muskátli gondozása, hogy valósággal függőséggé válhat! Ha jól teleltette és most szeretettel ápolo kezele . Az átteleltetett muskátlik télen rendszerint csak kevés fényhez jutnak,. Azt rakta volna vissza és szomorkodva nézte, hogy letört egynek az ága.


Növénytermesztés címke szó természetesen nagyon sokszor. Agrároldalon, hiszen ez egy mezőgazdasági, növénytermesztési, állattartási portál, ahol megtalálsz . Mivel most már, így október vége felé igencsak aktuális a muskátlikat a. De ha nyáron éppen van kedvem,vagy éppen letör néhány szép ág . A letört muskátli már nem is bosszantó, . Ha kap egy fogantyút, akkor azt kell letört levelek. Nem kell mást tennünk például, mint hogy a letört mályvahajtás végét. Ha például egy muskátli hajtást tovább szeretnénk szaporítani, . A hatalmas nyári viharok elől menekítsük fedett helyre a muskátlikat.


Emlékfa Michael Jacksonnak, muskátli Mahlernek – budapesti zenei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések