2018. március 21., szerda

Muskátli ültetése mikor

Muskátli ültetése , gondozása, növényvédelme. Mikor ültessük ki a muskátlit ? Az átteleltetett muskátlikat már bátran ki lehet tenni a teraszra. A hagyományos vagy közönséges muskátlira (Pelargonium zonale) három színben emlékszem, legtöbbször a piros és árnyalatai, a fehér és a . Olyan sikerélményt jelent a muskátli gondozása, hogy valósággal. Három-négy hét múlva már szép gyökeret fejleszt, ültetheted is.


A muskátlihoz szokásos dolog kísérőnövényt is ültetni. Az ültetéstől kezdve hetente adjunk az öntözővízhez balkonnövényeknek készült . Ideje elővenni a téli álmot alvó muskátlikat is és hozzászoktatni őket a napfényhez, a gyakoribb öntözéshez és a tápoldathoz. Feltöltötte: Megyeri Szabolcs kertész Van muskátlid? Akkor tegyük ki a muskátlit a szabadba, ha már éjszakánként sem megy fagypont alá a hőmérő . Itt megtalálod a választ. A növény új helyre ültetésekor őrizzük meg a gyökér körüli földlabdát.


Erkélyládába, ampolnába, villanyoszlopra szimplavirágú . Egyre kedveltebb a klasszikus muskátli. Bár nagyüzemi szaporítása magról történik, házilag dugványozással szaporítjuk. Ahhoz, hogy szépen fejlődjön sok napfényre és melegre van szüksége. Szereti a déli fekvésű . De miért is ne lenne az? Hamarosan végre elmúlnak a fagyok, előkerülhetnek a közkedvelt növények, köztük pedig a legkedvesebb virágom is, a muskátli.


A futómuskátli (Pelargonium peltatum) kedvelt és népszerű dísznövény. Virágzuhatagai csodálatosak, szép látványt nyújthatnak bármelyik erkélyen vagy. A tavasz egyik legmegnyugtatóbb feladata balkonnövényeink ültetése. LTETÉS : A kereskedelemben kapható muskátli földek zsákba csomagolva kaphatóak, tulajdonképpen zsákbamacskát vásároltunk.


Némi garanciát a ha . A MUSKÁTLI ÜLTETÉSE ÉS GONDOZÁSA - MindenegybenBlog. Hazánkban az egyik legnépszerűbb balkonnövény a muskátli. Az ültetés után egy hónap elteltével heti egyszer öntözzük tápoldattal, vagy kéthetente szúrjunk.


These little guys are fresh herbs frozen in olive oil. Sound like one of those . Apr This Pin was discovered by Mária Vidéki. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Csak jó minőségű virágföldet használjunk, tilos a muskátlit a kertből összeszedett földbe ültetni ! Földkeveréknek B ill.


Tehát a vásárlás mellé érdemes muskátli virágföldet, és egy nagyobb cserepet is vásárolni, hogy otthon át tudjuk ültetni a muskátlikat. Eredetileg Dél-Afrikában őshonos fagyérzékeny dísznövény, amely, ha szétdörzsöljük a levelét intenzív citrus illatot áraszt magából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések