2018. július 20., péntek

Háromszög terület képlet

Háromszög terület képlet

Biztosítja általános képletek minden típusú háromszögek , bizonyos esetekben . A háromszög területe és kerülete. A magasság merőleges távolság a pontból a szemközti oldarra. T a háromszög területe. A képletet az alexandriai Hérón vezette be. Különböző képletek segítenek ebben.


A legismertebb képlet az oldal és a . A másik két területképlet hasonló módon igazolható. Fejezet: Kerület, terület, térfogat. Alfejezet: Egyszerű síkidomok kerülete és területe. CíSzabályos háromszög. A derékszögű háromszög területe.


Különleges háromszögek - derékszögű, egyenlő oldalú és egyenlő szárú háromszög. Ennek a téglalapnak az oldalai éppen a derékszögű háromszög befogói. Ezért a téglalap területe a befogók szorzata, és így a derékszögű háromszög területe a . Ha egy háromszög három oldalhossza adott, akkor területének kiszámításához ismernünk kell az egyik oldalához tartozó magasságát.


Háromszög terület képlet

A téglalap területe két oldalának szorzatával egyenlő. A tételt azért közöljük bizonyítás nélkül, mert a bizonyítás összetett, felhasználja a . Háromszög területének kiszámítására többféle képletet ismerünk. Ilyen kiszámítási módok például adott oldal és a hozzá tartozó magasság szorzatának a fele . Megyünk, hogy megvizsgálja a képlet akkor kell kitalálni, hogy a felület és a. Ahhoz, hogy megtudja, a háromszög területe , akkor elég csak a . Egyenlőszárú háromszög. Speciális síkidomok területe.


Derékszögű háromszög. Két síkidom területe. Befogók: derékszögű háromszögnek a fokos csúcsból kiinduló . Területszámítással kapcsolatos . Ehhez a tanegységhez tudnod kell a következőket: szinusztétel koszinusztétel háromszög területképletei a számológép értő használata.


Háromszög terület képlet

Bármely képlet ismerete nélkül megértjük, hogy egy prizma oldalfelülete az összes. A prizma alapterülete egy egyenlő oldalú háromszög területe , amelynek . A ”Matematikusok arcképcsarnoka a középiskolai tananyag tükrében” című .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések