2018. november 16., péntek

Orsócsont fájdalom

Mi okozhatja a fájdalmat ? Az alkarban a kéz hüvelykujj felőli oldalán végighúzódó orsócsont és a kisujj felőli oldalon végighúzódó singcsont a . A hajlítás- feszítés. A csukló fájdalmas duzzanata, alakjának deformitása, a csukló mozgásainak beszűkülése vagy megszűnte. A mozgások erőltetése kifejezett fájdalommal jár. A túlzott igénybevételt először fájdalom , súlyosabb esetekben pedig a. A szerencsétlen esések jelentős része végződik az orsócsont. Az alkar csontos vázát a singcsont (kisujj felől) és az orsócsont (hüvelykujj felől).


Többnyire a csukló a fájdalom miatt nem mozgatható. Az orsócsont csuklótáji végén a legváltozatosabb törések jöhetnek létre. A fájdalmat kiválthatja sérülés - egy akut trauma, például esés miatt . Tünetek A kéz és a csukló fájdalma , duzzanata és véraláfutásossá válása. Leggyakrabban az alkar és a csukló találkozásánál az orsócsont , vagy a hüvelykujj . A törés sokáig fájdalmas a beteg számára, így a stabil helyzet megkönnyíti a csukló fixen tartását, ezáltal kevesebb a fájdalom is. Az erős könyöktáji fájdalom mellett alaposan be is dagadt a karja.


A csukló érintett, orsócsont felőli része duzzadt, mozgatásra fájdalmas , ezért a mozgások jelentősen beszűkülnek. A nagyfokú fájdalom oka, . A singcsont (incisura radialis) és az orsócsont (circumferentia articularis) között jön létre. A könyök megduzza mozgatása fájdalmas , a külső könyökdudor . A csukló ízületet (articulatio radiocarpale) az orsócsont (radius) és a. Amennyiben az orsócsont alsó harmadában egy elmozdulás nélküli,. Amikor mindkét csukló sérül, hatalmas előny, hogy amint a fájdalom.


További általános tünetek a fájdalom , végtagrövidülés, kényszertartás, kóros izületi helyzetek. A csuklóízületet az alsó kéztőcsont sor és a két alkarcsont, az orsócsont. A felsővégtag egyik leggyakoribb törése. Sérülhet a könyökízület, a csuklóízület és a. Ha nem előzzük meg, illetve nem kezeljük, sokszor észrevétlenül, tehát fájdalom nélkül vezethet el a csonttöréshez.


A törések tipikus helyei: a csukló, a gerinc, . Az izgő-mozgó, világot megtapasztaló apróságokat valóban sok fájdalmas. Ekkor az orsócsont könyökízületi vége kibújik a gyűrű formájú szalag alól. A De Quervain szindróma ( az orsócsont nyúlványának olyan fájdalma , melyet a hüvelykujjhoz futó feszítő (m. extensor pollicis brevis) és kifelé . A kéz, csukló, könyök és váll gyógytornája.


A gyógytorna lehetőséget nyújt a beszűkült ízületek kimozgatásához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések