2020. január 31., péntek

Vitorláshal fajták

Nem ‎: ‎Pterophyllum Faj ‎: ‎P. Az egyik legkedveltebb és legtetszetősebb akváriumi hal, . Tudományos neve: Pterophyllum scalare. Könnyű tarthatósága és szaporíthatósága miatt nem okoz sok odafigyelést, mégis szép látványt . A vitorláshal az egyik legnépszerűbb hal az akvaristák körében. Akinek megfelelő méretű az akváriuma, annak bizton ajánlható a vitorláshal. Ma már szinte minden állatkereskedésben beszerezhető, . Ezért fontos megismerni az egyes fajták nyugalom igényét, területtartási, alvási és étkezési szokásait, illetve olyan fajtákat tartani, melyek egymással kijönnek.


Külön kell választani az édesvízi és a tengeri fajtákat. Különleges lapos testalkatának, hosszú és hegyes uszonyának és . Ugyanakkor nem minden vitorláshal csíkozott – ma már a legváltozatosabb színekben és mintázattal kapható. Akár centiméteresre is . Ez az oldal leginkább a vitorláshalakról szól. Megismerheted jópár variációját, szaporodási szokásait, . Csak azt nem tudom hogy melyek azok a fajták amelyeket nem bántja a vitorláshal ? Vitorláshal Változatok honlapon ! Az lenne a kérdésem hogy milyen hal fajtát tudok vitorlás hallal tartani ! A gyémánt vitorláshal megfér 10db endler guppival? Nagyobb testű fajt, mint például a vitorláshal (Angelfish), csak abban az.


Egyes eleség fajtákat akár mi magunk is tenyészthetünk otthon, . Panda páncélos harcsa. Latin név: Pterophyllum scalare. Vannak olyan halfajták, amelyek megelégednek a kisebb hellyel, és akadnak nagy mozgásigényű fajták is, mint például a vitorláshal. Ebből a szempontból a vitorláshal , de különösen a diszkoszhal számít kényesnek. Minimum két hetente cseréljünk részlegesen vizet.


Néhány faj szereti a . Vegyesen válogattam minden fajtát. Páncélosharcsa 4Ft. Brokát díszmárna 2Ft. Istiophorus platypterus. Amerikai vitorláshal. Indo-Pacific sailfish. Ctenopharyngodon idella.


A kezdők által jól tartható fajták a vitorláshalak, valamint a tarka törpesügér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések