2020. február 7., péntek

Kis pulyka

A köztudatban úgy él, hogy a pulyka nevelése sok gonddal jár. Pedig ha néhány alapvető szabályt betartunk, könnyen fel lehet nevelni a . A házi pulyka (Meleagris gallopavo domesticus) a Meleagris gallopavo gallopavo alfajnak domesztikált változata. Taxonómiai besorolása az idők folyamán . Nem ‎: ‎ Meleagris Faj ‎: ‎ M. A kis pulykák rendkívül élelmesek és fáradhatatlanok a takarmányok .

A másik igen fontos dolog, hogy a pulyka nevelésénél magasabb hőmérsékletre van szükség, mint például a legtöbb más naposbaromfinál. Jó kotlási képességét hosszú időn keresztül más baromfifélék tojásainak kiköltésére és . Mik a napos pulyka igényei? Hogy kell felnevelni?


Tavasszal szeretnék venni napos . Magyarország, kínál-kiadó: hirdetés - pulyka elado. Eladó pulyka , tyúk, kakas. Pulyka anyjával, süldő pulyka , napos liba eladó.

Az előnevelés ideje hét, erre az életkorra alakul ki a pulyka hőszabályozó képessége, és ekkor már az alacsony hőmérsékletet is eltűri, így . Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar. A magyar parlagi pulyka változatai kis számban ma fellelhetők a Kárpát- medencében. A fehér magyar pulyka tolla igen értékes árucikknek számított, különösen . Ma a fenntartó tenyésztést a Debreceni Egyetemen és Gödöllőn, a Kis állatteny észtési Kutatóintézetben végzik. A Beltswille-i pulyka kis testtömege, jó tojástermelõ képessége, fehér tollazata révén értékes anyai alapfajtája a pulykahibridek kialakításának.


A módszer alkalmas nagyon kis létszámú populációk beltenyésztetté . A pulyka származása, háziasítása és elterjedése. A fáczán-csibéknél sokkal gyorsabban nőnek fel a kis pulyka -fiókok, annyira, hogy a tojásból kibuvás után éppen tizennegyed napra már felszállhatnak az . Hunting A Magyar rokonértelmü szók és szólások kézikönyve, tartalmaz. Szerkeszti Erkövy Adolf. Ezen betegség legelsőben is az első a kis pulyka igen könnyen meghül , vagy a nagyon melengetett hetekben fordul elő , s gazdaasszonyaink hajlandók azt az . Köszi, a télen gondoltam megpróbálok párat, van egy fűthető kis helyem.


Azt mondják az öregek, hogy a pulykának nem elég a pulyka indító, . NAPOS ELŐNEVELT PULYKA RENDELHETŐ MÁJUS 5-RE. Napos pulyka csibe (pipe) rendelhető. Fehér húshibrid -hetesen vágható hatalmas mell és combkihozatallal.

Akár 35-kg feletti súlyt is . Arany János Szebb a pulyka, mint a páva? Csíkos Cukkini Blog csikoscukkini. A két kis pulyka pipét a monori kisállat vásáron vettük. Rengeteg érdekességet láttunk ott, többek közt német óriásnyulat, aminek csak a füle .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések