2016. május 30., hétfő

Orchidea léggyökér elszárad

Miután megtisztítottuk, ha maradt még egy – két egészséges gyökér , . Különösen a Lepkeorchidea hibridek képesek nagyon jól tolerálni ezeket az. Elég sok orchidea elhalálozott már a lakásomban ahhoz, hogy tudjam,. Tökéletes megoldás volt a páratartalom, a gyökér fény igénye, és . Annyi lemaradt h miért szárad az orchideám külső gyökerei,ami nem a cserépben van,hanem a cserépen kívül,pedig spriccelem őket vízzel . Van esély szerintetek arra, hogy egy elszáradt orchidea rendbe jöjjön. A száradás oka, hogy nem volt öntözve hosszabb ideig . Orchidea visszametszése?


További találatok a(z) nlc. Egy meglehetősen vízhiányos orchidea – videó. Probléma: gyökérrothadás.


Sajnos nagyon sok orchideabarát legalább egyszer találkozik a gyökérrothadással. Először nagyon ijesztő. Mindenki nagy kedvence, a lepkeorchidea hosszú hónapokig szép virágokkal ajándékoz meg minket. Feltöltötte: Két Világ Közt Hogyan gondozd a Phalenopsis (lepke) orchideát. Az előző bejegyzésben bemutatott orchidea kertészetben vásároltam egy részletes.


A léggyökerek az állandó nedvességtől megfulladnak. Ha a virágszár teljesen elszáradt , akkor teljesen le lehet vágni, mivel többet nem . Vagy várjam meg míg elszárad , vagy ez nem szár. Ez egy fán élő növénytől természetes, hogy léggyökeret hoz a hajtása.


Az orchidea hazánkban is egyre jobban elterjedt és ismert, de még mindig. Figyeljünk arra, hogy a régi földet teljesen rázzuk le a gyökérlabdáról ,. Ha láto hogy új leveleket hoz az orchidea , az azt mutatja, fejlődik és. Első lépésként, fertőtlenítsd az ollót, majd nyesd le a beteg hajtásokat a gyökérről. Anyósom a nyáron kidobott egy elszáradtnak hitt orchidea tövet.


Helyezzük a virágot egy orchidea kaspóba, ami lehet átlátszó is, de ez nem feltétlenül. Látni fogo ha egy szár már nem él, mert akkor elszárad. Ha 2-hétig nem locsoljuk, akkor elősegítjük a sarj gyökérképződését. A világ szinte minden részén élnek orchideák, a legmeglepőbb helyeken, mint pl.


Szerencsére otthonunkban is . Babalap - G-Portál ujjbaba. Igazán akkor szomorodunk el, ha a . Ezek viszont jelet adnak a gyökérrendszernek , amely fokozatosan elveszíti vitalitását. Szubsztrát nem sterilitás . Ugyanígy tehetünk az elszáradt levelekkel is.


Bizonyos orchideafajták esetén a gyökérzetben is végbemegy a fotoszintézis, ez esetben átlátszó cserép . A leggyakrabban az árvízen átesett vagy a gyökérgallér körül rothadt orchidea levelei ilyen módon kiszáradnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések