2016. október 12., szerda

Fa kezelése lenolajjal

A felületkezelés és az alapozás esztétikailag javítja a faanyagokat , . Tökéletes felületkezelés csak megfelelően előkészített fafelületen. Legismertebb anyaga a lenolaj. Kiemeli a fa rajzolatát, élénkíti színét.


Finomított, szárítóadalék hozzáadásával készített szűrt lenolaj ( firnisz). Gyorsabban szárad és kevésbé sárgul a nyers lenmagolajjal szemben.

Nyers lenolaj , száradást elősegítő adalékanyagot nem tartalmaz. Fa - és falfelületek festés előtti előkészítésére, valamint olajfestékek hígítására alkalmas. A kezeletlen fa nagyon gyorsan öregszik, összeszára berepedezik vagy rotha. A pórustömítő beeresztők (legelterjedtebb a lenolaj vagy lenolajkence) nem . Mi a különbség a vastaglazúr és a vékonylazúr között? Kell-e alapozni minden esetben a fa szerkezeteket.


Feltöltötte: Szobafestő Attila Kültéri fafelületek kezelése - HOMEINFO. Fa - és kő felületeket 1-2x vékonyan, egyenletesen biopin Lenolajjal átkezelni,.

További kezelés : Mérsékelten terhelt beltéri fafelületek nem igényelnek további . Az előkészítés nélküli felületeken a pác, a lakk stb. Ha a lenolajat választja, sűrű lenolajkencét használjon, mert ez gyorsabban. Lakkozott vagy viaszolt felületre nem vihető föl az olaj, mert nem szívja be a fa. A fa rostjai közé mélyen beszívódik, és ott megtapadva fejti ki hatását.


Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a. A lenolajkencét ecsettel, a felületbe alaposan beledörgölve vigyük fel, majd kb órával . Ezt viszont sokszor olyan adalékokkal, összetevőkkel érik el, amelyek a fa természetes adottságait háttérbe szorítják vagy megszüntetik: . A sérült felületeket és a fellazult korábbi rétegeket, kezelés előtt teljesen le kell csiszolni. A lenolajat egy ecsettel vagy ronggyal gazdagon hordja fel a fa. Nem stilbútorról lenne szó, hanem az eresz alatti deszkákat kellene beereszteni és . Lenolaj helyett lehet étolajat használni fa beeresztéséhez? Fa kezelése lenolaj helyett használt sütőolajjal?


Kültéri felhasználás: Kerti bútorok, fa padlózatok, építési és egyéb faszerkezetek kezelésére. Mire használható a méhviasz? Fa padló javítása: szükséges-e a felületet lenmaggal impregnálni?


A pentafáli zománc könnyen kezelhető a lenolajjal , és remekül fekszik a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések