2018. január 24., szerda

Köbdeciméter köbcentiméter átváltás

Köbdeciméter átváltása más mértékegységbe:. Térfogat: liter = köbdeciméter = 1. Ugyanígy tudjuk, hogy: dm = 10 . Legyen játék az átváltás ! Egy köbdeciméter (jele: dm³) egy deciméter (méter) élhosszúságú. A köbcentiméter (cm³) egyenlő egy centiméter élhosszúságú kocka térfogatával. Mi az átváltás a köbméter és köbcentiméter között? Brit hordó), barrel (US hordó), bushel (Brit), bushel(US), csésze, evokanál, gallon(Brit), gallon (US, folyadék), hektoliter, köbcentiméter , köbdeciméter.


Azt tudjuk, hogy dm³=liter, tehát a cm³-t váltsuk át dm³-re: cm³=0dm³, így 0dm³=0liter, ezt pedig már át tudjuk váltani . Mértékegység átváltó - BarkacsOnline. A kalkulátor átváltsa a metrikus, angol, amerikai. A mértékegységek tetszőlegesen átválthatóak az azonos dimenziókon belül. Holnapunk szemre áll mindenkinek és . Egy sorba 1db kisnégyzet fér, és 1sor van. Az átváltás nagyon egyszerű!


A régi mértékegység helyére . Az egér és a kígyó - Hoppedré professzor - Duration: 1:51. A térfogatmérésnél használt mértékegységek: köbmilliméter, köbcentiméter , köbdeciméter , köbméter, köbkilométer. Belső megtérülési ráta (IRR).


Liter = dm³, Metrikus - Liter típusú. Azaz köbdeciméter az hajszálpontosan liter víz, tehát a piros számok a litert jelölik. Az egy liter víz egy deciméter (méter) élhosszúságú kockában fér el, azaz egy köbdeciméter a térfogata. Ha egy köbméter víz ára . Köbkilométer (Metrikus), térfogat.


A származtatott mértékegységek átváltásakor , érdemes egyesével átgondolni mit. TÁBLÁZAT: ENDOKRIN PARAMÉTEREK MÉRTÉKEGYSÉGEI, ÁTVÁLTÁSI. Végezd el a következő átváltást ! A hangya csak köbmilliméterben, az egér csak köbcentiméterben , a nyúl csak köbdeciméterben , az elefánt csak köbméterben tud mérni.


Ebben a példában egy nagyobb mértékegységet kellett átváltani egy . A tömeg mértékegységeinek átváltása. Számolás előtt végezz átváltást , ha az élek hosszát nem azonos mértékegység- ben kaptad! Avogadro-szám axióma. Hány liter víz fér a .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések