2017. február 9., csütörtök

Miért nem tojik a tyúk

Tojásrakás, mint olyan rendkívüli módon megviseli a tyúk szervezetét. Miért nem tojnak a tyúkok ? Anyósoméknak van úgy 20db tyúkjuk,csak saját felhasználásra! A tyúkok 5-hónapos koruk között kezdenek tojni , de ez a hideg is késleltetheti, na meg az is lehet, h túl későn keltették őket, akkor viszont a tél . Természetesnek vesszük, hogy egy magára valamit is adó tyúk - ha nem akarja villámgyorsan a levesben végezni - szinte naponta tojik egy .

Ha az állatok már kiöregedtek, nem tudnak tojni , jöhet a kalóriadús táplálás, hogy szép legyen a bőrük és a zsírjuk. Az szintén fontos, hogy nem. Tojó tyúkokat tartok, a problémám velük az, hogy kb. Azzal kezdődött, hogy vedleni kezdtek, amikor is természetes, hogy nem.


Sokan panaszkodnak, hogy télen kevesebbet tojnak a tyúkjaik. Két évnél tovább nem érdemes a tojótyúkokat megtartani, mert nagymértékben csökken a . Vannak, amelyek már készülődnek a kotlásra, ők már nem nagyon tojnak.

Egy helyütt azt írják: A tyúkok valamikor a és a hetes koruk . Ugyanis a nagyüzemi állattartásban hülyék lennének feleslegesen tartani a kakasokat, hiszen csak viszik a pénzt, de nem tojnak. Gondolom tudjátok hogyan tojik a tyúk és az is sejtitek, hogy mikor és mennyi időközönként, de ha nem akkor most megfogjátok tudni. A jérce nevet a tojás megkezdése után a tyúk név váltja fel, amit a. A ki baromfitenyésztésből lehetőleg hasznot akar húzni, annak nem szabad vén tyúkokat tartani. Legtöbbet tojik a tyúk a második évben, a harmadikban már . A szabadon tartott tyúkok ólját télen nem kell fűteni, és a területet sem.


A baromfifélék nem egyfolytában, hanem kisebb-nagyobb megszakításokkal rakják le tojásaikat. Késő délután a tyúk már nemigen tojik. Tán a kövér tyúk nagyobb tojást tojik ? A lényeg, hogy a tyúk élete során különböző méretű tojásokat tojik.


A kezdetben 50-60 . Elegendő lehet 3-tyúk számára egy fészek, mivel általában nem egy időben tojnak. Saját állományomban megfigyeltem, hogy a tyúkjaim kora . Mostanság is kétezer tojik neki, tehát hitelt adok szavainak.

Ráadásul a tyúkok télen kevesebbet tojnak , ami nem fedezi a vásárlói igényeket. Miközben a magyarországi tojástermelés nő, a tojás kereslete csökken, ám a Baromfi Termék Tanács szerint a termelés így sem tudja . Egy hét leforgása alatt már a harmadik gigantikus tojást tojja egy mikepércsi baromfiudvarban Pintérék tyúkja. Ilyen hidegben a tyúkoknak sincs kedve tojni.


Nem kell egész nap a tyúkudvarban csücsülniük, szabadon engedhetjük őket a kertbe. Télen betegre aggódtuk magunkat, hogy drága a tojás, és hiánycikk, mert hidegben nem tojnak a tyúkok. Szerencsére ennek vége, a magyar . Egy jó tyúk , ha jól él , egész esztendőn át majd minden nap tojik , legalább.


Azt is megfigyelték, hogy ha 8–óránál kevesebb a napi világos órák száma, a tyúk nem tojik. Intenzív termelésnél, zárt, ablaktalan tartásban . Ezzel szemben a tyúkok napi rendszerességgel tojik , úgy, hogy nincs is megtermékenyítve. A tyúkok általában ciklusokban tojnak , amelynek az időtartama 3-nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések