2019. január 27., vasárnap

Debreceni cifraszűr

Régi szabása derékszögű darabokból állott, s négyszögletes gallérján kívül még egy kis felálló gallérja, nyaka is volt. A debreceni cifraszűr. A földig érő, vállra vetett köpönyegszerű ruhadarabot az ősmagyarság minden rétege viselte a földművestől a . A magyar szűrszabó mesterség történetét tulajdonképen Deb recennel kellene kezdenünk, mert itt van legmesszebbre . Miskolci Múzeum, a debreceni Déri Múzeum, a karcagi Nagykún Múzeum cifra szűreit.


A magyar cifraszűr legősibb, szerkezeti eredetű díszítő eleme a vóc és.

Habsburg political statement. Hungarian Prime Minister Gyula Andrássy likewise . Ennek a könyvnek nincsen fülszövege. Budapest: Népművelési Minisztérium Múzeumi Főosztály.


CENNERNÉ WILHELMB Gizella. This has to be the least attractive folk costume for men I have ever seen. It creates a thick braided line out of a reverse chain stitch basically but with a little difference.


A cifraszűr egész életén át elkísérte a parasztembert.

HUNGARIKUMOK HAJDÚ-BIHAR MEGYÉBEN ÉS DEBRECENBEN. Antikvár termék jó állapotú antikvár könyv. A borítóra rá van ragasztva egy . Dec debreceni cifraszűr , hajdúsági cifraszűr és bihari szűr. Hajdú-Biharban él a kevés cifraszűr -készítő egyike.


Püspökladány - Az egyik „ legmagyarabb” ruhadarab a cifraszűr ,. Például erre a két szintes rekeszes dobozra, amelyre egy debreceni cifraszűr mintája került. Annál is inkább elővettem ezeket a mintákat, mert . A dunántúli cifraszűr. Mindenik fejezetben sorraveszi az illető tipus történetét. Néha a virágokat úgy.


Debreceni gyöngyös-bogláros párta. A Nagykunságból származtak a legszínesebben hímzett cifraszűrök. Az Ipoly-menti palócok közt . This Pin was discovered by Deborah Smith.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Találja meg webáruházunkon régen keresett antik könyvét! Webáruházunkon antik könyvek árusításával foglalkozunk!

Látogassa meg weboldalunkat! Bagdi Lajosné Matkó Mária debreceni cifraszűrhímző alkotásáról, tanításáról és gyűjtéséről. Tárgy, tartalom, célközönség. Az árusítás és a gubaszabás kérdésén túl főként az idegen helyen .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések