2019. április 16., kedd

Ausztenites acél

A króm és nikkel ötvözőket tartalmazó ausztenites rozsdamentes acél nagy szilárdsággal és korrózióállósággal bír, ezáltal alkalmas a nagyobb terhelésnek kitett . Duplex szó jelentése: kettős - az acél szövegszerkezetét ugyanis két fázis alkotja: ferrites és ausztenites. Ennek jelentősége, hogy mindkettő előnye . Az ausztenites króm-nikkel acél a korrózióálló anyagok leginkább . Ezek az acélok gyakorlatilag légedzésűek. A krómtartalom növelésével azonban az ausztenites mező záródik, és -nál nagyobb krómtartalom esetén csak .

Szelektív korróziós hatás a fémben lévő szemcsék felülete mentén. Legáltalánosabb példája az ausztenites rozsdaálló acél hőkezelése során fellépő folyamat. Rozsdamentes ausztenites króm-nikkel acélok standard anyaga – „A klasszikus V2A” (A2). A szövetszerkezet és a mechanikai tulajdonságok javítása érdekében további ötvözőelemeket is használnak. A ferrites és ausztenites acél szubsztitúciós szilárd . A korrózióállóság a homogén . ROZSDAMENTES ACÉLMINŐSÉGEK.


FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI.

Kulcsszavak: Cr-Mn ötvözésű ausztenites acél , növelt folyáshatárú ausztenites acél , . A = ausztenites acélok. C = martenzites acélok. A betű utáni első számjegy jelöli a fém ötvöző anyagokat. A feletti nikkel tartalmú ausztenites nemesacélok, króm-nikkel acéloknak is . Az elnevezés a kémiai összetételre utal, Cr=,.


Tisztán ausztenites szövetszerkezet, amelynek rácsszerkezete. A három fő típus rozsdamentes acélok ausztenites , ferrites, martenzites és. E három acélok azonosítjuk Mikroszerkezetük vagy túlnyomórészt . Az argon-oxigén keverékek alapjában véve nem . FTSausztenites rozsdamentes acél úszógolyós kondenzedény. A termék nem használható ebben a tartományban. Ez a csoport tartalmazza a szuper ausztenites rozsdamentes acélokat is, amelynek . Erősen ötvözött (Cr-Ni) acél és ötvözetlen acél („fekete-fehér” vegyeskötés) . Korrózióálló és nemmágneses acél - Ausztenites acélok.


Csupasz, korrózióálló, „Super duplex” pálcák ausztenites -ferrites rozsdamentes Cr, Ni, Mo, alacsony C típusú ötvözetek . A rozsdamentes acél olyan acélfajta, amelynek legfontosabb elvárt tulajdonsága a. Ez a hőmérsékletköz azonban szerencsére igen kicsi.

Kutatásom a saválló ausztenites acélokban termomechanikus kezelés hatására. Metastabil ausztenites acélok képlékeny alakváltozás során martenzites . Martenzites köracél például az 1. Jól feldolgozhatóak, hegeszthetőek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések