2016. december 19., hétfő

Takarmány keverési arányok

Javasoljuk összeválogatni a különféle takarmányokat olyan arány kialakításával, hogy a tyúkjainkkal naponta megetetett takarmányadag. A gabonamagvak termesztése költségesebb a tömegtakarmányokénál. A hazai éghajlati és talajadottságok kedvezőek a szemestakarmányok termesztésére. Más állatfajok abrakkeverékében az árpa részaránya 20– lehet.


A búza nagyon jó baromfitakarmány , de tisztán nem szoktuk etetni.

A fehérje aminosav arányai kedvezőbbek, mint a hüvelyes- és gabonamagvaké. Ha tojótápot akarsz etetni, akkor 10. De előállíthatod magadnak is, ha van . Teljes értékű, morzsázott broiler indító táp, takarmánykeverék háztáji.


Takarmányozás esetén kg takarmányhoz, darához, táphoz 400g Zoogritt keverendő. MT Gazda malac nevelő takarmánykeverék - teljes értékű takarmány. C fokos - vízben, rövi kíméletes keveréssel feloldva.

A rosszul takarmányozott kakasok nem párzanak, a tyúkok keveset, rosszul tojnak, a csibék életképtelenek lesznek, romlik a kelési arány , a növendékcsirkék. Kémiai összetétele hasonló a búzáéhoz. Korszerű takarmány alapanyag gazdálkodás.


Más darával keverés , mert darálva keseredik, dohosodik. Antioxidáns hozzáadása. Növényolajipari takarmányok : = extr.


Javasolt részaránya a takarmánykeverékben -ig mehet. A zab kitűnő ízű és diétás hatású takarmány. Fehérjetartalma biológiailag . A sertéstakarmányozás egyik legelhanyagoltabb és legkisebb figyelemmel. A táplálékfelvételét a takarmány energiakoncentrációja szabályozza,. A minőség egyik kézenfekvő indikátora a szín.


A takarmányok előkészítése több célt szolgál: a táplálóanyagok. A fenti táblázatból papagájfajok mageleségeinek javasolt keverési aránya olvasható ki. H Kálmán - ‎ Kapcsolódó cikkek Alapfogások a baromfietetéshez – Kisállattenyésztés kisallattenyesztes.


Mostani posztunkban a takarmányozás alapfogásait nézzük át.

Takarmány brojler csirkék intenzív nevelésére a kezdettől a vágásig. Az összetevők összekeverése a meghatá- rozott korlátokkal azzal a céllal, hogy az. Meglévő takarmányok :Kukorica,Búza,Napraforgó(fekete,olaj),extrahált szója -os feh. Kérem hogy a keverési arányt szíveskedjék részemre.


A keverési arány fele-fele, ha szűken vannak a takarmánnyal , egyharmadrész lucerna, kétharmad árpaszalma - tavasz közeledtével viszont két rész lucerna,. Gyógyszeres takarmányhoz. A Tilmicosin g premix takarmánnyal történő keverési aránya kg volna tonnánként . Mennyire befolyásolja a takarmányok szemcsemérete a baromfi fajok teljesítményét?


A szemes takarmányok , erőtakarmányok energiában és foszforban gazdagok, fehérjében, rostban,.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések