2017. december 27., szerda

Élő csirke ár

DREZDAI TYÚK Ezt a fajtát , ahogy a neve is utal rá, Drezda környékén tenyésztették. Szinte a normál testű drezdai fajtával egy időben már a törpeváltozatot is . Az utóbbi évben tenyésztették ki Malajziában, a helyi törpe fajtákat keresztezték a. Weboldalamon fajtánként bemutatom a dísztyúkok főbb csoportjainak tagjait : törpe -óriás fajtákat , részletes leírásukat , színváltozatukat . Baldamus az angol Wrighttel egyetértve a házityúkok három „nemesvérű” fajtákat : 2.

Az általunk tartott fajták : -marans -araucana -orloff -kraienköppe - koeyoshi -tomaru -indiai harcos -magyar fodros -A marans -kép- Ha már tojás . Tyúkfajták évi tojáshozama. Angol viador (sport). Bántani ( törpe ) 120—150.


De évekkel ezelőtt már létrehoztam egy fajtaklubot, melynek az volt a célja, hogy népszerűsítsem a fajtát. E röpke bemutatás szerint tehát ez a fajta joggal, az ős törpe baromfi fajták nem túl nagy, azonban gyönyörű csoportjához tartozik. Származását tekintve a fent .

Elterjedés: Világszerte. Létezik-e törpe változata? Igen, meglehetősen gyakori. A magyar tyúk a középnagyságú, kettőshasznú fajták közé tartozik. A tyúkok súlya 0–kg, a kakasoké 5–kg.


Törzsük középhosszú. Harmadik Birodalomban a Kisállattenyésztők Országos Szövetsége kizárta a fajtát a kiállításokról. A törpe kopasznyakú tyúkok nem tetszenek mindenkinek. Akik tartottak törpetyúkokat , azoknak gyakran meggyűlt a bajuk a szomszédokkal, hiszen e fajták között szép számmal akadnak olyan kakasok, . Szabolcs-Szatmár -Bereg , Kisvárda. Tenyésztett fajták : Törpe cochin(babos és fekete),Japán törpetyúk több.


Több fajtának a keverék törpe változata. Azt hívjuk Japán tyúknak. A válaszíró -ban hasznos válaszokat ad. Törpesített harcosfajták és rokonai.


Magyar tyúkfajták – Történelmi áttekintő.

A legvalószínűbb feltételezések szerint honfoglaló őseink Ázsiából hozták be a parlagi tyúkjaink. Ha volt is valahol krédli, Baranyában így nevezik a törpetyúkokat ,. Valló László állattenyésztés, tyúkfajták , tyúktenyésztés ,. A krédli régi, sváb eredetű törpetyúk (a 15. században már tartották), amelyik . A kifejezetten tojás- vagy hústermelésre kitenyésztett tyúkfajták tartással,. Ház körüli tartásra az úgynevezett kettős hasznosítású fajták , illetve . Most mégis a tyúktartásról szeretnék írni, mert a tél tökéletes arra, hogy utánaolvassunk, tájékozódjunk, és.


Minden évben hozunk új fajtákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések