2017. december 7., csütörtök

Napos csibe etetése

A naposcsibék megfelelő felneveléséhez szükséges a jó gazda gondossága és. Istálló előkészítése naposcsibe fogadására:. Naposcsibék etetése , itatása:.


Először is fontos azt tisztázni, hogy hogyan kívánunk csibét nevelni. A kotlós melegíti, itatni, etetni , kapirgálni tanítja a kiscsibéket, ha van hely, ahol.

Csibének nevezzük a órán át nem etetett , nem itatott napos állatot. A napos csibe hőszabályozó képessége nagyon rossz, ezért hetes . Az en oreganyam pedig aprora vagott kemenytojassal etette a napos csibeket. Van sok apro lyukat tartalmazo csibe itato, hogy bele ne . A baromfitartók ebben a kora tavaszi időszakban felélénkülnek, ugyanis a naposcsibetartásra leginkább a tavaszi hónapok felelnek meg. Mai részünkben a csibék etetésével , nevelésével foglalkozunk. Hogyan etetjük a csibéket?


Békési keltető - naposcsibe etetése itatása vitaminozása, tyúkok tojásevése, tollcsipkedés, kannibalizmus.

A békési keltető évzizedes múltra tekint vissza. Hasznos tanácsok a csibék tartásához: az előnevelt csirke. Csibék takarmányozása: 1-napos.


Fokozatosan kell átállni a szemestakarmány (kukorica, búza) etetésére. A kelés két-három napig tarthat. Fontos megjegyezni, hogy a keléskor a tojásoknak sok nedvességre van szükségük, hogy a csibe könnyen fel tudja törni a . Ha megfázik a naposcsibe , nagyon magas elhullással jár. A csirke táplálékát a kikelés utáni első 24–órában a sziktömlő biztosítja, ezután a kotlóst és a csirkéket külön etetjük. Míg csibe addig megértem, de aztán mi értelme van.


Kivéve a naposcsibéknek , mert ilyenkor ajánlatos kamillateát adni nekik. A naposcsibe -nevelésben illetve a jércenevelésben olyan tenyészállomány előállításra. Ez az öntáplálkozási időszak óráig tart, azt követően etetni kell. Egy napos csibe táplálási követelményei nagyon különböznek egy 18. Közvetlenül azután, hogy a csibék inkubáltak és inkább kiszáradtak, azt.


Etetés : 1-hetes koráig jó minőségü inditó tápot kell adni a csibéknek. Párnapos eltolódással így lesz ez most is – magyarázza Nagy György,. Azt ajánlanám, hogy a tápon nevelt csibék etetése még jó ideig .

Amennyiben teljes értékű keveréktakarmány etetését végezzük, a következő . A tojóhibrid csibék optimális hőmérsékleti igénye ( csibemagasságban ) napos. Legyen napos helyen, de legyen a köré kialakított udvaron árnyékos rész is. A baromfik helyes takarmányozásán nagyban múlik a gazdaságos tartásuk sikere.


A nevelőtáp etetésével megkezdjük az intenzív hizlalást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések