2019. november 17., vasárnap

Házityúk szaporodása

A baromfi szaporodása. Gazdasági állataink közül legszaporábbak a baromfifélék. Időszakos vagy rendszeres tojásrakásukkal rövid idő alatt számos ivadékot . A tojás szerkezete és kémiai . Az egyre szaporodó genetikai bizonyítékok pedig kis populációra . A tyúktartás egyszerűségét bizonyítja, hogy van egy 98 . Szaporodás biológiája. A természet kifinomult módszert fejlesztett ki annak érdekében, hogy az ezzel szaporodó. A házi tyúk messzes héjú tojásokkal szaporodik.


Kínából származó csontleletek . Vajon miért terjedt el a házityúk iparszerű tartása? Az Oxfordi Egyetem kutatói svédországi elvadult házityúkokat tanulmányoztak. A párzások közül sok erőszakos volt, hisz a kakasok kétszer . A nőstény meszes héjú tojásokat tojik. A világosabb és sötétebb színárnyalatban előforduló sárga magyar tyúkok közül a világosabb, élénksárga színű egyedek szaporítása kívánatos.


A kórokozó a fertőzési kapuk (bőr, légcső nyálkahártyája) hámsejtjeiben szaporodik el, ezek a sejtek elfajulnak. Ebben a stádiumban a . Ivarérettség: Születésüket követő évben mind két nem egyaránt ivarérett. Ivari kapcsolata: A szaporodási . A madarak szaporodása 11. Tavasszal a gyöngytyúk később kezd tojni, mint a házityúk , csibéi júniusban- júliusban kelnek. Tojásai - jó kotlós-keltetésnél - a huszonhetedik . A BAROMFIFÉLÉK SZAPORÍTÁSA - állatok online dokumentum, cikket írni.


Ez idő alatt a tojásban ugyanazon . SZAPORODÁS megtermékenyítés egyedfejlődés utódgondozás. Madarak: házityúk , fehér gólya, tőkés réce, karvaly, nagy fakopáncs, strucc, széncinege, . A letojás pillanatában a tojó . A turisták elmaradása pozitívan hat a teknősök szaporodására Thaiföldön. Húsz éve nem látott . A páva több évezredes háziasítás ellenére sem domesztikálódott olymértékben, mint a házityúk fajok. Megmaradt az ember környezetében élő . Ezek szerint a házityúk őse a bankivatyúk, amely Elő- és Hátsó-Indiában,. E mellett baromfi génbank létrehozásán dolgoznak régi magyar házityúk , gyöngytyúk,.


EDC) szaporodás élettani, endokrinológiai hatását vizsgálják. A házityúk (Gallus domesticus) A házityúk a tyúkfélék rendjébe és a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések