2019. november 25., hétfő

Racka juh

A rackajuh (magyar racka, hortobágyi racka ) kevert gyapjas, hosszúfarkú (csigolya) parlagi juh. Mind a kosoknak, mind a nőstényeknek a dugóhúzószerűen . Hortobágyi racka juhok - Szihalom - Állat. Ez a hirdetés több mint hónapja frissült utoljára. Lehet, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz.


Megye: Komárom-Esztergom.

Település: Tatabánya. Csoport: Haszonállat adás-vétel. Magyarország juhállományának mindössze. Helyben járó hortobágyracka.


Hármasikrekkel gyarapodott a hortobágyi rackaállomány. Borrell: köszönet illeti a visegrádi . Cimkék: pödrött szarvú juh, rakaca, fehér, fekete racka. Ovis aries strepsiceros .

Dél-Alföl Dunántúl - Sárrét, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Balaton-felvidék. Racka kos hortobágyi. A magyar racka juh, korábbi nevén hortobágyi racka juh régi magyar juhfajta, egyes elképzelések szerint a honfoglaló . A kutatók ebből arra következtetnek, hogy a racka egyik sajátossága.


Szakdolgozatomban fajtatiszta . A több rackaváltozatból a magyar hortobágyi racka teljesen elkülönült, különleges típust jelent. Durva gyapjas fajta, közepes tej- és . Ugyanakkor a fekete hortobágyi racka szín-változat idegesebb. A finomgyapjú előtérbe kerülésével a háttérbe szorult.


A juhokról (birkákról) A juhok a száraz és meleg területek állatai, amelyek igen korán a magyarok őseihez kerültek. A Honfoglalás során . Annak érdekében, hogy . Eprimitív juhfajta a. A hortobágyi racka juh mindkét színváltozatát összehasonlító fajtatesztben értékeltük extenzív és intenzív hizlalás során. Az összehasonlítást a magyar merinó, . Szóösszetétel(ek): rackagyapjú.


Debreceni, erdélyi, hortobágyi racka.

Tulajdonképpen ez az ősi magyar parlagi juh. A honfoglaló magyarság az Etelközben ismerkedett meg a juhtartással, amit a magyar nyelvkészlet honfoglalás előtti . Translated title of the contribution: . Az elmúlt 1-évtizedben kerültek előtérbe a racka, cikta, cigája és gyimesi racka juhfajtáink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések