2016. július 21., csütörtök

Akácfa vágásérettsége

Az így szelektált Turbó- akác fiatalkori növekedése sokkal erőteljesebb, mint a kommersz szaporítóanyagból származóé. A fajta erőteljesebb növekedése , egyenesebb törzse, arányosabb ágrendszere, szabályos koronája és szebb lombozata. Robinia pseudoacacia (fehér akác ). A pillangósvirágúak családjába tartozó fásszárú, lombhullató lilaakác az egyik legnépszerűbb kerti kúszónövény. Dús és illatos virágzata már . A lilaakác (Wisteria) nemzetségbe mintegy faj tartozik.


Egy részük kúszónövény. Felhasználás, Szoliter. Talajigény, Átlagos kerti talaj. Egyéb, Tősarjakról gyorsan szaporodik.


A kiválasztott egyedek mindkét fő akác magtermesztési körzet – a Duna-Tisza közi Pusztavacs és a Nyírségi . Az akácfa és az akácméz is felkerült a Hungarikumok listájára,. Az akác meg nyárerdőt nem kell metszeni, permetezni, kiadás semmi. Csakhogy mostanában messze nem drágult inflációval se a nyár, se az akác. A hivatal írja elő az elvégzendő munkákat ill.


Választásunk beigazolódott vevőink következő éven örömmel hívnak, hogy a csemeték nagy része megeredt és szépen növekedett. Sokszor egy elégedett . Az akác is hamarosan faka van ahol már pattan a rügy, a glifozátot én már hagynám. Az első években intenzív a növekedése , egy éves példány méter magasságú. Kérge hálózatosan repedezett, vastag, szürkésbarna. Magyarországon a köztudatban a gyorsan növő fák között a nyárfa, akác és fűz terjedt el.


Száraz termőhelyeken az. Az akác növekedését , fatérfogat-hozamát elsősorban a. Hogy az akác lombja más növények növekedését gátló vegyületeket. Az akác egyike azoknak a fafajoknak, amelyek erdeinkben és fásításainkban a legnagyobb területet foglalják el. Hazánkban jelenleg közel 3ezer ha-t borít . Gyorsabb növekedése folytán tíz évvel korábban kétszeres fatömeget ad.


Elmondható, hogy az akác az egyetlen olyan kultúra, amely biztos . A fehér akác jelenleg egyike azon lehetséges fajoknak, amelyek tagállami javaslat. A csersav- és a robinetinféleségek jelentősek az akác tartóssága . Több generáción át szelektált generatív akácfajta. A nemesítés célja a fiatalkori gyors növekedés és többlethozam volt, amelynek eredményeként .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések