2016. július 13., szerda

Vizes festékre oldószeres

Ez ugyebár nem azt jelenti, hogy a víz oldja a kikötött anyagot, hanem a. Az oldószeres anyagoké magasabbak mint a vizes bázisúaké . Elsődleges szabály, hogy az oldószeres festéket már csak vizes bázisú festékkel festhetjük újra, mivel az oldószer már nem engedi az újbóli oldószeres festék . Manapság már szinte minden felületre kapható vizes és oldószeres. Elkötelezetten dolgozunk azon, hogy jobb festékeket nyújtsunk neked és a bolygónak. A vízbázisú festékek gyorsabban száradnak oldószeres társaiknál. Egyszerűen csak tedd víz alá, oldószerre nincs szükség. Szinte biztos, hogy korábban valamilyen kemény oldószeres lakkal volt kezelve a felület.


Erre a vizes lakk nem tud jól megtapadni. Amikor festéket választunk, mindig azt vegyük előbb figyelembe, hogy még. Szintén a vizes bázisú festékek jelentik a jó választást a környezet védelme iránt. Nem tud választani az oldószeres és a vízzel hígítható festékek közül?


Vagy talán még idegenkedik is a. Több vizes alapú festéket gyártanak, sőt néhány festéket egyenesen „ organikusnak” neveznek. Ezek az oldószerektől és más káros vegyi anyagoktól mentes . Oldószerek (vagy víz ) nélkül persze a pigment és a gyanta sűrű massza. Ettől függetlenül zömében már a bútoriparban is vizes festékeket.


A diszperziós festékben folyékony vagy szilárd műgyanta részecskék vannak. A legfinomabb festék a pác, melyből létezik vizes és oldószeres. Ez csak oldószeres utókezelő anyagok alá biztosít megfelelő tapadó felületet.


A festék oldószerének gyors párolgása megnehezíti a festék terülését, lehetetlenné válik. Vizes bázisú alapozók és lazúrfestékek alá nem javasolt. Kapható nagy színválasztékban, vizes és oldószeres változatban. Száradás után víztaszító ( víz lepergető) hatású. A hagyományos oldószeres festékekkel szemben számos előnye van, mivel nem tartalmaz szerves oldószert ,. További hasznos információkat találhat itt a festékekről és lakkokról, illetve egyéb , a festés során.


A víz az akrilfestékhez leggyakrabban használt „ oldószer ”. Amikor környezetbarát, egészségkímélő bevonatot szeretne, válassza a vizes bázisú termékeket. Amikor szerves oldószert tartalmazó termékekkel fest, a felvitelhez. Ilyenkor a vizes bázisú festékekkel való festést nem tanácsoljuk.


Oldószeres festék kategóriában 3termék közül választhat a Praktiker webshopban. Mindig nézzétek meg, hogy milyen oldószer kell a festékhez és vegyetek. Valójában ez is festék, ebből is van vizes és oldószeres , én továbbra is a vizeseket preferálom, környezetbarátabb, nem büdös, jobban szára . Olajfesté-kekre, enyves festékekre , önterülő aljzatkiegyenlítők, OSB, CK lapok,.


Szórás előtt a festéket át kell szűrni erre alkalmas szűrővel. Ezenkívül felújító festés esetén mészfestékre kazeines és diszperziós festéket , kazeines. Kevésbé ajánlhatók a vizes lakkok és a szerves oldószert tartalmazó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések